Museu Martí Vicenç


Presentació
Martí Vicenç

Pintura
Escultura
Tèxtil
Altres obres

Contacte
Enllaços


Tornar
L'obra pictòrica de Martí Vicenç, la major part de la qual és en tècnica mixta, mostra l'evolució de l'home, de l'artesà i de l'artista. Hem de destacar l'habilitat que va tenir per elevar la seva professió d'artesà a l'esfera de l'art. La seva obra esta íntimament lligada amb el món de l'artesania tèxtil; fils, trames, fibres, cotó i trossos de tela integren aquests petits móns imaginaris plens de relleu, textures i colors.

La seva obra, d'una gran força expressiva, està repleta d'una simbologia que transmet a l'espectador la personalitat de l'artista .

Les diferents etapes creatives de Martí Vicenç es palesen a les parets d'aquest petit museu que, atesa la manca d'espai, no pot exposar totes les obres que la família conserva.

Podem contemplar un petit recull de retrats molt especials que criden l'atenció del visitant per la tria de colors, i que formen part del seus orígens artístics. Una de les sèries a destacar és la denominada "Teixint democràcia" on Martí va saber reflectir els grans canvis socials i polítics de l'època de la Transició, sense deixar de representar, a través de símbols, cap de les parts integrants del procés. Una altra de les sèries interessants, més ambigua i deslligada de la realitat social, sense títol, es caracteritza pel monocromisme i els relleus i textures dels materials, molt coordinats i harmonitzats dins l'espai que ocupen. Una curiositat és la sèrie "Retxes", una excepció dins la seva obra -poc representada al MMV- que explota la via del minimalisme i del geometrisme i que podria estar molt relacionada amb les seves peces escultòriques i amb el disseny de teles. Aquest grup d'obres incorpora línies que es perden en l'infinit d'uns colors més intel·lectuals que passionals .

A part de tot això, podem trobar-hi obres que no pertanyen a cap sèrie i que integren també la col·lecció del museu.Go top!